Пловдивчанин извади шаран 22,5 кила

Пловдивчанин хвана шаран 22,5 килограма от язовир „Ивайловград“, съобщи Съюзът на ловците и риболовците в България на сайта си slrb.bg.

Трофейната риба се закачила на въдицата след пет дни риболов на водоема.

Иван Гърев (на 44 г.) от пловдивското село Царимир и компанията му от Пловдив – Николай, Иво и Боро, прекарали общо седмица на язовир „Ивайловград“ под Сеноклас, в местността Вечния огън.

Време

В началото на престоя им на вода времето е било нестабилно, ветровито и не са имали кой знае каква слука. Поддържали хранително петно на 200 м и вкарвали въдиците с радиоуправляема лодка.

Търпението им било възнаградено чак на петия ден. На 13 август към 8 сутринта, малко след като са презаредили въдиците, ударил голям шаран на Иван. Влезли с лодка в критичните моменти, понеже рибата била много буйна и имало рискове да заплете въдиците на колеги от съседен бивак.

Справили се с всички перипетии и прекрасен шаран с тегло 22,5 кг попаднал в кепа.

Налетял на две накиснати царевички със силиконов косъм. Закачил се е здраво и линията издържала на зверския напън при съпротивата.

Този трофей в действителност е осмислил излета на пловдивчани на язовир „Ивайловград”. Има ли са още няколко доста по-малки шарана, както и каракуди и кефали, за които дори не си струва да се говори. След подобаваща фотосесия трофеят бил освободен.

Хвани-пусни

Рибарската група на Иван твърдо спазва принципа „хвани-пусни“ и по този въпрос няма никакви разногласия.

Затова апелират към всички колеги да пускат уловените от свободни водоеми шарани, за да се съхрани популацията им и да ги имаме и в следващи години.

Свързани новини

11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий

vesito

Войната в Украйна | Противоречива информация за вероятно руски ракети, взривили се в Полша

Regiona

13 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.