Писмо на баща от Благоевград трогна стотици в социалната мрежа

Баща от Благоевград написа писмо, свързано със спортуването на детето си, и трогна стотици в социалната мрежа. От написаното става ясно, че най-добрата инвестиция, която един родител би могъл да направи е в спортното развитие на своето дете.

Ето и писмото:
„До всички родители с „болни“ амбиции!
От един бaщa…

Един от моите приятели ме попита „Защо плащаш толкова много пари и изразходваш толкова много време синът ти да практикува Футбол?“ Всъщност аз трябва да призная: Аз не плащам за Футбол !Аз не плащам за екипът му, или пък за състезания.
Ако аз не плащам за Спорт, тогава за какво плащам?
– Аз плащам за тези моменти, в които момчето ми е толкова уморено, че иска да избяга, но не го прави.
– Аз плащам за възможността момчето ми да изгради и има приятелства до живот.
– Аз плащам за шанса той да има невероятни треньори, които ще го научат, че Футболa не е само за раздвижване, а е за цял живот.
– Плащам детето ми да научи какво е дисциплина.
– Плащам детето ми да се научи да се грижи за себе си.
– Плащам детето ми да се научи да работи в екип, да бъде горд, помагащ, вежлив и уважаващ член на клуба.
– Плащам детето ми да се научи да приема разочарованията, когато не е получило резултата, на който се е надявало или се е проваляло по време на изпълнение на техника, която е практикувало хиляди пъти, но то отново се изправя и е решено да даде най-доброто от себе си следващият път…
– Аз плащам момчето ми да се научи да си поставя цели и да ги постига.
– Аз плащам детето ми да се научи, че да бъдеш най-добър отнема часове, часове, часове, часове тежка работа и успехът не идва за една нощ.
– Аз плащам, за да може моето момче да бъде на терена , вместо пред екрана…
Бих могъл да продължа, но за да бъда кратък, аз не плащам за Футбол, аз плащам за възможностите, които Спорта предоставя на детето ми – да открие само пътищата, които ще му помогнат по-нататък в живота и ще дадат възможност да помага на другите. За това, което съм видял от доста години, мисля че правя отлична инвестиция“!сн.архив

Свързани новини

/Видео/ “Задача с много неизвестни” не препъна седмокласниците от 3 ОУ „Д. Талев“ в Благоевград

vesito

Освободиха трима лекари от гоцеделчевската болница

desi

Предлагат проф. Христо Кротев за почетен гражданин на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.