„Пирогов“ vs. Кацаров: Не е бил на безплатен преглед

Задочният диалог между болница „Пирогов“ и служебния здравен министър Стойчо Кацаров продължи и в събота. Лечебното заведение отрече твърденията на Кацаров, че през януари е бил на безплатен контролен преглед там и следователно е неправомерно е отчетен като хоспитализиран.

В петък Кацаров каза, че е бил на контролен преглед, какъвто се полага на всеки след като е бил хоспитализиран, за да обясни какво е правил през януари в болницата.

Коментарът му беше в отговор на обясненията на “Пирогов“, че след като е преболедувал Covid-19 през ноември, през януари е бил в “Пирогов“ за контролни изследвания и е отчетен по клинична пътека, за да не плаща.

В събота от “Пирогов“ уточниха, че в периода 23-27 януари Стойчо Кацаров не е бил на безплатен контролен преглед в “Пирогов”, защото такъв не му се полага.
Той е бил изписан след болничното лечение на тежък Covid-19 на 12 декември 2020 г.

“По правило срокът за безплатни изследвания и контролни консултации със специалист е един месец, подчертават от „Пирогов“, казаха от болницата.

В четвъртък Кацаров обяви, че той е един от 400 фиктивни пациенти в болницата, установени при проверка на НЗОК.

В петък обаче лекуващият му лекар от болницата д-р Петър Атанасов каза, че Кацаров наистина е бил изследван и проследяван в „Пирогов“ след като е преболедувал коронавируса, а по клиничната пътека за цироза е отчетен, за да не плаща скъпи изследвания. Атанасов заяви, че Кацаров е излъгал и го е продал за дребни политически дивиденти.
 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

/Видео/Проф. Кантарджиев разкри дали ще влезе в политиката

vesito

Полша обмисля да превърне ТЕЦ-овете си в големи батерии

Regiona

Банки ударно вдигат лихвите по депозитите

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.