Петя Дикова се дипломира след 10 години

Петя Дикова, официално се дипломира. Дъщерята на популярния у нас журналист Сашо Диков завърши магистратурата си в Софийски университет със специалност „Електронни медии“ след 10 години, именно с това се похвали самата тя в социалните мрежи, където публикува свои снимки в черна тога. На тях Пипи, както я наричат нейните най-близки хора, позира пред фотографския обектив с широка усмивка, държейки дипломата си в ръце.

В посланието, придружаващо кадрите, тя дава съвет на бъдещите студенти да не отлагат във времето успешния финал на своето висше образование, независимо от всичко, което може да изскочи на пътя им. В поста си тя обяснява, че преди години, когато е получила предложението за работа в телевизията, дори за миг не се е двоумила, приемайки го. От онзи момент постоянно е отлагала трите изпита, които са ѝ оставали.

„От днес имам диплома за магистър. Винаги ще свързвам писането на дипломна работа с коликите на големия ни син. Рядко си позволявам да давам съвети, но на бъдещите студенти във ФЖМК бих казала: „Не отлагайте, минете по пътя докато е време и когато му е времето.“ Не че после е невъзможно, просто когато дойдат децата и кариерата, е доста по-трудно.

Така стана при мен – още като студент по време на магистратурата получих покана за работа в bTV. Да кажа „сбъдната мечта“ – ще е малко. Не се поколебах, скочих, адреналинът ме унесе… само още един репортаж, само още едно интервю, още един филм и ще завърша. А ми оставаха само 3 изпита и дипломната работа. И така до днес!

Благодаря на проф. д-р Теодора Петрова и на г-жа Хана Владова, че умеят да мотивират студентите си. И благодаря на Илиян, че беше до мен и ми помагаше да завърша започнатото“, пише тя.

Петя има връзка с поетът Илиян Любомиров, който също така е добре познат на зрителите у нас, понеже от известно време насам се изявява като панелист в предаването „На кафе“. Двойката има две деца. Първородният им син и първо внуче на актрисата Аня Пенчева и журналиста Сашо Диков се роди на 22 април 2019 г. Само преди няколко месеца, и по-точно през януари тази година, Александър стана батко на малкия Илиян – вторият син на семейството, който е кръстен на своя баща.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Втори член в семейството на Ути Бъчваров е с COVID-19

Regiona

Джъстин Тимбърлейк: Губи времето си само с правилните хора

vyara

След като й вдигнаха пенсията, Лили дере по 200 кинта за билет!

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.