Петър Илиев: Голям страх тресе кочината на задкулисието

Номинираният за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев каза, че има пълната подкрепа на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и няма намерение да се оттегля.

Той отхвърли обвиненията, че е плагиатствал научен труд и членува в масонска ложа.

Пред Нова телевизия Петър Илиев се обяви за жертва на центровете на задкулисието и техните присъдружни медии.

Той обаче не уточни кои центрове на задкулисието визира.

Петър Илиев демонстрира раздразнение към някои от въпросите на водещия Виктор Николаев. Той отказа да отговаря на уточняващи въпроси и предпочете той да задава такива.

“Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред”, добави Илиев.

„Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията”.

Предложеното от „Има такъв народ“ правителство ще бъде гласувано в парламента в средата на седмицата. Парламентарните групи на “Изправи се БГ! Ние идваме“, на “Демократична България“ и на БСП продължават с обсъжданията дали да подкрепят проекта на кабинет.

 

Илиев: Нямам проблем с текста

 

Петър Илиев отхвърли съмненията, че е преписал научен труд на колегата си доц. Наталия Киселова и Софийският университет започна проверка на случая.

 

“Минали са шест години от тази година. Не съм чел труда на Киселова, не съм запознат с него“, каза той. 

 

“Аз проблем с текста нямам. Ако някой има, да си ги заяви. Шест години са минали“, каза той.

 

Петър Илиев каза, че книгата не е изтеглена от пазара и каза, че е готов да предостави копие от книгата. 

 

“Голям страх тресе кочината на задкулисието. Кой се страхува от Петър Илиев?“, каза Илиев.

 

“Тази атака има ченгесарско-милиционерски характер“, добави той.

 

„Не съм виждал Пеевски“

 

Петър Илиев каза, че никога не е виждал Делян Пеевски по повод на това, че е бил в борда на “Краун Медия“ преди фирмата да бъде купена от Ирена Кръстева, майка на бившия депутат от ДПС.

 

„Никога не съм ги виждал през живота си. Като адвокат професионалист много често съм канен да консултирам юридическата страна в дейността на определени компании без значение в кой сектор, включително и в медийния. Преди 15 години бях поканен като професионалист да участвам в създаването на въпросните дружества. Няма как да нося отговорност какво е станало с тях, след като вече не съм бил в тези дружества”.

 

“Не членувам в тези посочени (от медии – бел.ред.) масонски ложи“, каза още той.

 

На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна за поста, той отговори:

 

“Разколебаване е дума, която не познавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем”.

 

“Самооценявам се с всичките ми постижения и резултати, които съм постигнал. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието”, посочи Илиев.  

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Независимо дали ще нахлуе в Украйна, или ще отстъпи, Путин е нанесъл вреда на Русия

Regiona

8 безработни се борят за едно работно място

vesito

98 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.