Пенсиите с нови добавки

Пенсионерите, които през януари са получили по-малка обща сума от пенсия и добавка към нея, ще получат допълнително плащане. Това ще стане с решение на Народното събрание.

Депутати от управляващата коалиция са внесли предложения между първо и второ четене на закона за удължаване на ключови показатели от бюджета за 2021 г. до края на март 2022 г. Целта на тези промени е да бъде решен проблемът с намалените януарски суми за над 1 млн. пенсионери. Промените предвиждат пенсионерите, които през януари са получили по-малко отколкото през декември, до получат допълнителна сума, така че пари им през първия месец от 2022 г. да станат като получените през декември суми.

До получаването на по-малки суми през януари се стигна след като пенсиите бяха индексирани, но даваната добавка към тях заради пандемията беше намалена от 120 лв. на 60 лв.,пише труд.

Новите добавки към пенсиите да се дават за януари, февруари и март, предвижда внесеното от депутатите предложение. Но тъй като пенсиите за януари вече са изплатени, през февруари трябва да бъдат получени едновременно януарските и февруарските добавки.

Свързани новини

Ген.Атанасов: Президентът да осъзнае, че не е патрон на кабинета

Regiona

Проверяваме онлайн за нарушения и фишове за неплатени пътни такси

vesito

Мъж почина от коронавирус в Кюстендил!

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.