Парламентът ще взима решенията за оказване на военна помощ на Украйна

Парламентът, а не правителството, ще взима решенията за оказване на военна помощ на Украйна. 

 

Това предлага служебното правителство, което одобри в четвъртък проект на допълнително споразумение между военните министерства на двете страни.

 

С него се променя подписаното на 5-ти декември споразумение за безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.

 

Отпада параграф, който гласи, че списъкът с предоставяните вещи, може да бъде  променян с решение на Министерски съвет по искане на украинската страна. 

 

Служебното правителство предлага Народното събрание да взема решенията за промени в списъците с въоръжение, за което ще се сключват и допълнителни споразумения  и те ще преминават през ратификация от парламента.

 

Предложението идва заради тълкуването, че след ратификацията на военната помощ за Украйна, решението за бъдещо предоставяне зависи само от Министерския съвет.

 

Гласуваната промяна е съгласувана с украинската страна, която е изразила съгласие.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Играчка-плачка: Цигара марихуана вкара ученик в болница

vesito

Болни чакат 4 години за ТЕЛК, вече ще се вади електронно

vesito

Първият медицински хеликоптер за България излиза от поточната линия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.