Паркът за танцуващи мечки край Белица осиротя

Първият обитател на Парка за танцуващи мечки в Белица – мечокът Стефан е починал преди няколко дни, съобщават от фондация „Четири лапи“.

34-годишният Стефан живее в Парка още от създаването му.

Взехме си последно сбогом с първия обитател на Парка за танцуващи мечки Белица, който живееше там от създаването на убежището, управлявано съвместно с фондация “Бриджит Бардо”. 34-годишният мечок бе освободен от мъките си преди няколко дни.

Гледачите на Стефан забелязаха, че той не е активен, както обикновено и много рязко състоянието му бе започнало да се влошава. Движенията му ставаха все по-трудни с всеки изминал ден. Показваше признаци на болка и едва ядеше храна. Стефан незабавно получи лекарства и беше насрочена щателна медицинска проверка. Ултразвуковите и кръвни изследвания разкриха чернодробни тумори и тежка анемия. Лошата прогноза, липсата на възможности за лечение и фактът, че това състояние е силно болезнено за него и влошава благосъстоянието му, доведоха до решението на лекарите.

Стефан винаги ще остане един от любимците на посетителите, както и на работещите в Парка, той бе една от най-дружелюбните мечки. Въпреки факта, че той беше по-голям от останалите мечки в заграждението си и можеше да доминира над всички, реалността бе точно обратното, Стефан не се държеше „шефски“, а бе кротък и спокоен.

Винаги ще те помним, Стефчо, и нека красивата ти душа почива в мир!“, написаха от „Четири лапи“

 

Свързани новини

Стартира дарителска кампания в помощ на ЮЗУ преподавател

vesito

Щракнаха белезниците на мъж от Югозапада за блудство със 7-г. дете

vesito

В Банско е чисто,сигурно и интересно

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.