Паника! Капацитетът на COVID-отделенията в Благоевград е изцяло запълнен

През изминалия ден област Благоевград се превърна в най-засегната от COVID-19, след като там бяха отчетени цели 97 нови случая. В болница пък лежат общо повече от 130 души, което поставя под сериозно изпитание здравната система поради липсата на достатъчно легла и персонал, който да се грижи за болните.

От ръководствата на местните болници се оплакват, че 100% от капацитета им е запълнен към момента, което налага поредно преструктуриране на отделения, пише БНТ.

От местната структура на РЗИ коментират, че разпространението на вируса продължава да е дифузно в големи групи.

Преструктурирането на различните отделения е накарало известна част от лекарите и медицинските сестри да напуснат работа, като от болничните администрации не влизат в специфики за причините. От СБАЛ само потвърдиха, че за сега няма напуснали, но недоволството сред медиците нараства с всеки следващ ден.

Управителят на СБАЛ – д-р Петър Георгиев, каза, че все още има възможност за увеличаване броя на леглата за лечение на COVID-19, но е категоричен, че този процес не може да продължава до безкрай.

Свързани новини

Интернет измама! Мъж от Пиринско олекна с 32 000 лева в очакване на наследство

bilyana

Митничари провериха сутиена на жена, откриха накити с висока бижутерска проба

bilyana

Готови ли са за работа спешните медици от Благоевград?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.