От 12 април връщат в клас учениците от първи до четвърти клас, както и 7, 8 и 10 клас

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училищата. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчв.

“Присъственото обучение се връща към схемата от преди 12 март. Тоест всички ученици от 1 до четвърти клас се връщат, както и три класа от 5 до 12 клас. Ще продължим графика, който прекъснахме, и ще върнем учениците от 7-ми, 8-ми и 10-клас”, поясни той.

Ако ситуацията позволява, от 26 април в клас ще се върнат учениците от 5-ти, 9-ти и 12 клас. Зрелостниците ще приключат по-рано учебната година.

Вълчев подчерта, че има шанс да се възстанови напълно учебният процес благодарение на ваксинацията още в края на тази година.

По думите му вижда се, че при ваксинираните учители заболелите са четири пъти по-малко и то защото не е изтекъл периодът, който се изисква за защита от препарата.

В момента заразените в системата са 500, но са много по-малко от ноември и декември, когато имахме пикови стойности, каза министърът.

Педагози, които не са се ваксинирали преди, сега ще имат възможност отново да го направят.

Свързани новини

/Видео/ Съмнения за нагласена документация! КЗК спря поръчка на община Благоевград, спечелена от Б.Киройчев

vesito

МОН с важна новина за ваканцията на всички ученици

vesito

Български стоматолог в Топ 100 на най-добрите в света

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.