От понеделник учениците от 5-ти до 12-ти клас в област Благоевград преминават към онлайн обучение, тези от 1-ви до 4-ти клас ще се обучават присъствено

От понеделник учениците от 5-ти до 12-ти клас в област Благоевград преминават към онлайн обучение, а тези от 1-ви до 4-ти клас ще се обучават присъствено.

Това е регламентирано със заповед на Регионалната здравна инспекция в Благоевград, която бе уповестена днес в късния следобед.

Заповедта изненада директори, учители, ученици и родители, тъй като първоначалното решение бе всички ученици да са онлайн. Както struma.bg писа, на заседание на Областния кризисен щаб преди дни бе решено, че заради драстичното увеличаване броя на заболелите от понеделник ще има нови, по-строги мерки, в това число всички ученици ще се обучават в електронна среда от разстояние.

Според разпорежданията на РЗИ обаче за период от 5 дни от /24 до 28 януари/ само учениците от 5-ти до 12-ти клас преминават в ОРЕС, а тези от 1-ви до 4-ти клас остават присъствено с тестване за Ковид-19 веднъж седмично в първия присъствен ден на училище.

Свързани новини

Д-р В. Мончева с важна информация за ситуацията с Covid-19 в Пиринско

bilyana

Мисия “спасител“! Доброволецът Владимир Филков от Благоевград днес празнува

vesito

Ансамбъл „Пирин“, ФГ „Веселина“ и 120 самодейци от Благоевград ще бъдат част от програмата на „Пирин пее“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.