От днес: Ръст на банковите такси, вижте кои услуги за кои клиенти поскъпват

От днес банките драстично увеличават цените на рутинните си услуги. Покачват се таксите за теглене както на банкомат, така и на каса. Някои от банките увеличават и таксите за съхранение. Това означава, че ако до момента спестявания до 400 000 лв. са се съхранявали без такса, то от новата 2022 г. всички суми над 200 000 лв. ще бъдат обложени с 0,7%.

„По-малки са таксите при онлайн банкирането. В повечето случаи ще се плаща както за тегленето, така и за внасянето. Съветвам да ползваме онлайн банкиране и да превеждаме средства между сметки“, посочва кредитният консултант Тихомир Тошев.

Ако ползваме карта с cash back ще получим обратно всички платени такси.

„Депозитите на българите са над 61 млрд., а раздадените кредити са само 28 млрд. Останалите банките трябва да съхраняват. Те прехвърлят тези такси към вложителите с по-големи депозити“, посочи Тошев. Той съветва гражданите със спестявания над 200 000 лева да разделят средствата си в различни банки и тогава ще им бъдат без такса.

„Ако спестяванията ни са под 200 хил. лева няма да плащаме такса или лихва за тях. Пакетите за юридически лица са в зависимост от потреблението. Те струват между 4 и 30 лева“, разясни консултантът.

Такси ще има и за внасяне на пари към банкова сметка от банкомат.

Свързани новини

Безработни извиха опашка пред Бюрото по труда, благоевградчанка: Не от вируси, от глад ще измрем!

vesito

Третият мандат ще отиде при БСП, според Осман Октай

Regiona

След записа с преправените резултати: Прокуратурата разследва избирателната комисия в село Малорад

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.