Отстъпката за горивата остава и през декември

Отстъпкат от 25 стотинки на литър гориво остава и през декември. 

„За следващата година подготвяме друга мярка – пак за компенсиране на високите цени на горивата. Тя ще бъде по-насочена към най-уязвимите слоеве на обществото, а не парите да се раздават на калпак”, служебният вицепремиерът по икономическа политика и министър на транспорта Христо Алексиев пред Нова тв.

Той обясни, че една от идеите за догодина е критерият да е подоходен. „Хората, които са с най-ниски доходи, да могат да се възползват. Мярката ще бъде насочена към всички нуждаещи се от транспорт. Работи се върху критериите и те ще бъдат обявени следващата седмица”, обясни той.

Освен за личните автомобили, ще има компенсация и за хората, които ползват обществен и железопътен транспорт. „Какъв ще е размерът на отстъпката зависи от прихода. Призовавам депутатите да приемат колкото се може по-бързо законодателните промени, които сме предложили, свързани с изземване на свръхпечалбите от енергийния сектор и този на горивата“, добави Алексиев.

Той посочи, че ако се наложи, е готов да остане още един мандат в стола на служебен вицепремиер. „Предпочитам да не се налага, но ако се наложи, няма голям избор. Щом съм тръгнал, трябва да си довърша делото”, посочи служебният министър на транспорта.  

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

15 американски компании проучват България

Regiona

Маските на закрито в София отново стават задължителни

Regiona

Доц. Кунчев: Ако продължим да се правим на тарикати пак ще пълним болници, пак ще умират хора

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.