Отпуснаха по 15 лв. за всички ученици в Благоевградската професионална гимназия, вижте защо…

По 15 лв. за всеки ученик отпуснаха от Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев”. Решението бе взето на проведеното преди дни общо събрание, като идеята е с отпуснатите средства от училищния бюджет гимназистите да бъдат подпомогнати да заплатят месечните си такси за интернет. По този повод директорът на БПГ Антон Драгоев сподели, че при миналата учебна година са дали допълнителни средства само на получаващите стипендии, а сега се решили да включат всичките си 250 ученици.

„Целта ни е подпомогнем учениците, да ги мотивираме при обучението в електронна среда от разстояние”, коментира А. Драгоев. Директорът анализира и че са успели да обхванат всички ученици на 100 процента за настоящото обучение от разстояние. Така, ако някой гимназист не се включи в онлайн час или, образно казано, не е на линия, класните ръководители веднага звънят по телефона, за да разберат каква е причината за отсъствието.

Наред с това образователният медиатор на училището Радка Тодорова заедно с колегите си медиатори от община Благоевград извършват посещения на място. Най-често ходят на адреси в Предел махала, носят материали на ученици, разговарят с тях и им оказват подкрепа.

„Наясно сме, че на родителите също им е трудно. Много от тях са на работа по цял ден, а децата стоят сами. Затова, отивайки на място, ние установяваме какви трудности срещат учениците, как са, защо са отсъствали за даден час. Едно е да разговаряме по телефона, но съвсем различен е живият контакт”, убедена е Радка Тодорова.

Наред с отпуснатите по 15 лв. на ученик директорът А. Драгоев, който е и общински председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, съобщи и че вече са изплатени заложените в новия КТД /колективен трудов договор/ по 30 лв. на учител за интернет и консумативи. За този месец парите, с които да се компенсират разходите на педагозите по време на онлайн обучението, са изплатени от училищния бюджет. Очакванията са от месец януари на новата календарна година тези средства да са целеви.

Източник: В. „Струма“

Свързани новини

Търговци от Бобов дол прекрачиха закона, но ги спипаха…

vyara

/Видео/ Общинският съветник Георги Иванов показва какво е да бъдеш футболен съдия

vyara

Общинският кризисен щаб призовава да не се разпространяват неверни данни за обстановката в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.