Отпада заповедта за маските

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че отменя заповедта си за задължително носене на предпазна маска на обществени места. Той направи това на извънреден брифинг в Министерски съвет.

„Всички наши усилия са насочени към защита на здравето на българските граждани и ограничаването на разпространението на заразата на наша територия. Неслучайно ЕК подкрепи нашите мерки и ни дава за пример. Тази подкрепа получих и от колегите ми на извънредна среща на министрите на здравеопазването на ЕС“, подчерта министърът.

„Мярката за маските е още едно средство за предотвратяване на разпространение на вируса.
Тъй като няма пълно единодушие в обществото, подписах заповед с която отменям точка 9 от заповедта ми за маските до постигане на консенсус в нашето общество. Вместо това България ще закупи 1 млн. маски, които ще бъдат раздадени чрез МТСП на социално слабите и хората, които нямат възможност да си купят маски“, обясни Кирил Ананиев.

Свързани новини

Лъснаха сериозни нарушения около ползването на вода от язовир „Студена“!

Regiona

/Видео/ Трета жертва на коронавируса у нас, случаите са вече 94, сред тях готвачка от Банско

vesito

Най-светлият баща на света! Мъж осинови 5 болни дечица и ги отглежда сам

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.