Откриха новоизградена стрийт фитнес площадка в Благоевград

С тържествен водосвет, отслужен от отец Георги, бе открита новоизградена спортна площадка с фитнес уреди в кв. „Грамада“. По време на събитието кметът на Благоевград Илко Стоянов, най-популярният български гимнастик Йордан Йовчев и Александър Личев, директор на онлайн бетинг платформата 8888.bg символично прерязаха лентата на съоръжението.
„В днешните тежки времена е удовлетворение да се открие нещо ново, да намериш партньори и приятели, каквито открихме в лицето на компанията 8888.бг, защото цялата инвестиция е от тяхна страна, а Община Благоевград предостави терена. Удоволствие е, че заедно днес тук с нас е и един истински шампион като Йордан Йовчев, който с присъствието си ни вдъхновява, защото освен материалното, ние трябва да имаме и дух. Тази площадка е на всички благоевградчани, а ние изключително много разчитаме на хората, които живеят в района да се грижат за нея, разбира се Община Благоевград също ще полага необходимите усилия“, каза кметът Илко Стоянов.
Гостите на церемонията бяха поздравени и от Александър Личев.
„Благодаря на кмета Стоянов, защото Община Благоевград предостави терена, но ви уверявам, че това е наистина много. Опитваме се да правим подобни неща и в други общини, но е много трудно, ако нямаш разбиране от отсрещната страна. Може би от тази спортна площадка пътя си ще поеме някой нов талант, който ще върви по стъпките на Йордан Йовчев“, каза в част от приветствието си Александър Личев.
Йордан Йовчев подчерта, че е от изключителна важност спортът да се практикува още от ранна детска възраст.
„Идеята да се облагородят междублоковите пространства, а хората да разполагат с модерна стрийт фитнес площадка е чудесна. Надявам се да мотивираме все по-млади хора да се занимават с масов и елитен спорт“, каза световноизвестният гимнастик.
В тържеството взеха участие деца от ЦЛТРДБ – Благоевград, както и малчугани от ДГ „Синчец“.
Новооткритата стрийт фитнес площадка, която се намира в ж.к. Орбита, кв. „Грамада“, отговаря на всички изисквания за безопасност, съчетава голяма разновидност от фитнес уреди, включително и такива за хора в неравностойно положение. Тя е на открито и е със свободен достъп за всеки, който желае да спортува за здраве, професионално или за поддържане на добра физическа форма.

Свързани новини

Броим от 180 до 300 лева за агне за Великден

vesito

13 са в Благоевград регистрираните случаи на коронавирус за изминалите 24 часа

bilyana

Всички на училище за три седмици преди Коледа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.