Отец Иван прави приют за деца и в кюстендилското село Коняво

Отец Иван прави приют за деца и в кюстендилското с. Коняво, каза кметът Даниела Божилова. Досега негови приюти имаше в Нови хан, Елинпелинско, и в с. Якимово, Монтанско.

Най-напред отец Иван закупил имот – овощна градина, в с. Коняво, която ще обработва с наети работници, но ще се включват и деца от приюта му. Вече е изградил и къща със 7-8 стаи. Сега вървят процедури по регистрацията на имотите.

Някои от жителите на Коняво обаче са недоволни, че в селото им пристигат деца от други райони на страната, опасяват се да зачестят кражбите, злосторничествата.

„Той си е купил тук овощни градини. И това, което го прави, е, че неговите деца обичат много плодове и иска да ги научи на труд – т.е. поддръжката на овощните градини… Не е малка, той вече е собственик на над 10 декара овощни градини. Докарва хора, има и хора, които все още правят къщата. Контролират и полиция, и община, и всичко“, съобщи кметът на Коняво Даниела Божилова.

Свързани новини

23 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Колона падна и смаза бедрото на момче

vesito

Кресналията Кирил Десподов: Искам купата на Австрия!

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.