Отварят парковете и в Благоевград!

От  28 април, вторник,  по заповед на кмета инж.Румен Томов се разрешава разходката в  градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути.

Разрешават се посещенията на следните лица:

-деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;

-собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Община Благоевград  апелира, жителите  при посещение на градски паркове и градини, стриктно да спазват противоепидемичните мерки.

Задължителни са: носенето на предпазни маски  и  спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Влизането в и излизане от парковете и градските градини да се осъществява през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Важно е да се спазват следните мерки за използване на парковете за времето на пандемията от коронавирус !

Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

 

Свързани новини

Ще усетим ли по джоба си влизането в еврозоната? Експерти съветват: Купувайте недвижимо имущество и няма да загубите парите си!
С влизането на еврото цените на жилищата скачат, категорични са специалистите

vesito

498 са случаите на COVID-19 у нас

desi

Новите мерки: Какво е ЗАБРАНЕНО и какво е РАЗРЕШЕНО?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.