Осъжданият 17 пъти Борис души дете, за да му вземе 1,30 лв.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Веселина Джонева взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Борис Н. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил за грабеж над малолетно дете, като е употребил за това сила – нанасяне на удари и душене, и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

В искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение се посочва, че на 06.07.2021 г., в гр. Кюстендил, Борис Н. е отнел 1, 30 лв., от малолетно дете като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът приема, че от събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание от 5- 15 години лишаване от свобода.

В мотивите си Окръжен съд – Кюстендил посочва още, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Той е осъждан 17 пъти. Задържан е, след като е обявен за общодържавно издирване. Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

Свързани новини

Разбра се как е пламнало огнището на COVID-19 в сатовчанското село

desi

Колони от автомобили на Кулата заради COVID

desi

Пожарникарите гневни заради нови правила

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.