Оставиха в ареста сириец, издирван с ЕЗА от Германия  

Състав на Окръжния съд в Благоевград уважи искането на Окръжна прокуратура Благоевград и наложи най-тежката мярка за неотклонение по отношение на гражданин на Сирия, издирван с Европейска заповед за арест, с цел провеждане на наказателно преследване от страна на Федерална република Германия.

57-годишният М. А. се преследва от немската страна за престъпление „трафик на хора“, като са изброени три отделни престъпни деяния, в които той е замесен за период от 25.01.2015 год. до 28.09.2017 година.

В ЕЗА изрично е посочено, че максималното наказание „лишаване от свобода“, което може да бъде наложено на лицето, е 10 /десет/ години „лишаване от свобода“.

След анализ на материалите по делото, Окръжният съд намери, че е налице надлежно представена ЕЗА от държава член на ЕС, преведена на български език.

Подробно са описани вменените на исканото лице престъпни деяния, като е отбелязано, че се касае за престъпление „трафик на хора“, за което не се изисква двойна наказуемост, а единствената мярка за процесуална принуда, която ще гарантира законосъобразното приключване на същинското производство е „задържане под стража“.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд София.

 

Свързани новини

От последните минути: Форд и мотор се сблъскаха в квартал „Еленово“

vesito

Вижте кога и в кои училища в Пиринско децата се връщат на училище

vesito

Лоша новина за цената на хляба

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.