Освободиха трима лекари от гоцеделчевската болница

От днес  трима лекари от МБАЛ „Ив. Скендеров“ в Гоце Делчев не са на работа. Управителят д-р Владислав Улевинов е освободил по тяхно желание и след предизвестия за напускане д-р Канелов, д-р Донков и д-р Стоева.

Преди два месеца 14 медици от общинската болница подадоха молби за напускане. Те настояват да бъде сменен управителят на болницата, заради авторитарно управление, непрозрачно разпределение на парите за заплати и др. Поставиха категорично въпроса, че или шефът ще бъде освободен или те ще напуснат. Комисия от общинския съвет се опита да тушира конфликта в болницата, но неуспешно. Част от съветниците поискаха извънредна сесия, за да бъде сменен управителят, но такава досега не е свикана, съобщава „24 часа“.

Д-р Улевинов е изпратил уведомителни писма до подалите молби за напускане д-р Коков, д-р Геранов, д-р Бъчварова, д-р Герова и д-р Кълвачева, че могат да останат на работа. В понеделник предстои среща на управителя с началниците на шест отделения, за които срокът на предизвестие е тримесечен и тогава ще се реши тяхната съдба.

Свързани новини

Благоевград става част от „зеленото четене“! Книги намират читатели в парка

vesito

С всеки нов пролетен ден Банско става все по-красиво и цветно

vesito

Проверяват ферма в с. Влахи, която искат да се изнесе извън селото

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.