Освободиха от ареста директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Емил Христов беше задържан вчера за 24 часа

Шефът на ТЕЦ- „Бобов дол“ e бил освободен, след задържането му за 24 часа вчера. Днес той е на работното си място в централата.

Вчера Емил Христов е бил в командировка, където бил задържан във връзка с разследването дали се горят незаконно боклуци в ТЕЦ Бобов Дол.

Определена е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 30 000 лева на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“, обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

Във връзка с постъпил сигнал на 16.01.2020 г. за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие – на инсталациите на предприятието и складовите му площадки,пише нова. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ – Е.Х. Същият е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК.

Свързани новини

Откриха мъртъв мъж с травма на главата край Сатовча

vesito

Имунизация на първа линия: В МБАЛ-Благоевград започна изготвянето на списъците с желаещите да се ваксинират

vesito

ОбС председателят Андон Тодоров предлага жилища за лекари и мед.служители или персонал в помощ на КОВИД !

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.