Опашката от автомобили на „Кулата“ расте

Дълга опашка от леки автомобили се образува и днес на граничен пункт Кулата – Промахон. Повечето от преминаващите са туристи решили да прекарат дългия уикенд на близките морски курорти в Гърция. Преди да влязат в южната ни съседка, обаче им се наложи да чакат най-малко около 3 часа.

Опашката на граничен пункт Кулата – Промахон към момента достига около 3 км. Бавното преминаване е заради бързите антигени тестове, които гръцките власти продължават да правят на случаен принцип.

Иначе изискванията към влизащите в Гърция продължават да са същите. Всеки трябва да има личен QR код, отрицателен тест за корона вирус, направен преди не повече от 72 часа преди преминаването или ваксинационен сертификат.

Днес повечето от преминаващите пътуваха с PCR тест. Препоръчваме на всички, които са решили да прекарат уикенда в Гърция да се въоръжат с търпение, тъй като трафика тук на граничен пункт Кулата – Промахон, се очаква да остане засилен през целия ден.

Свързани новини

1000 кг. хранителни продукти достигнаха до 100 семейства от Благоевград и Покровник

vesito

Влекач „Волво“ катастрофира край Копривлен

vesito

Планират се нови програми за саниране на жилищата

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.