Опаковането на паметника на Съветската армия със знамето на Украйна бе осуетено

Акцията по опаковането на паметника на Съветската армия като жест на съпричастност с Украйна бе осуетена. Зад инициативата по опаковане на паметника стои “Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия“, която се бори за демонтирането на монумента, като го наричат „МОЧА“ – Монумент на окупационната червена армия.

Оказа се, че след началото на акцията в 18 часа в сряда полиция и леви симпатизанти пазят паметника от намерението да бъде опакован с цветовете на Украйна.

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметникът на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ. Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна”, заявиха организаторите.

Призивът им бе хората да носят собствени знамена, за да се покрие колкото се може по-голяма площ от монумента.

На протеста бе забелязан и лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbivolnews%2Fvideos%2F308389764637343%2F&show_text=false&width=267&t=0″ width=“267″ height=“476″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Преди това в подлеза на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се стигна до сблъсък между привърженици и противници на Кремъл.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnadejda.ganeva%2Fvideos%2F411209730501479%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“646″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

PARAMIDONNA е победителят в Demo Day в тазгодишното издание на Dare to Scale

Regiona

Газът за юли скача с 32%! Къде е евтиният газ на Кирил Петков?!

vesito

Азиатските предприятия пак имат проблеми с доставките заради вируса

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.