Обявиха нови мерки срещу скъпия ток

„Правителството ще предприеме пакет от мерки за компенсиране на високите цени на електроенергията, които в последно време изненадват не само нас, а и цяла Европа“, това заяви министърът на енергетиката Андрей Живков на съвместен брифинг с председателя на КЕВР доц. Иван Иванов във връзка с изпълнението на някои от обявените от Министерския съвет мерки, свързани с ограничаване на негативното влияние на цените на електрическата енергия на борсовия пазар.

По думите му всички малки фирми трябва да си намерят доставчик на електроенергия, но се оказва че голяма част от тях не са успели и са отишли автоматично при доставчик на последна инстанция, където цената е по-висока от тази на пазара. „Целта сега е да бъдат насочени реални мерки към малките и средни фирми“, допълни той.

„От 1 юли на свободния пазар като крайни клиенти са излезли около 624 000 фирми. Към този момент, на доставчик от последна инстанция са 256 000 или 41% от тях“, каза Живков.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Контрабандни златни накити за над 1 млн. лева задържаха на „Капитан Андреево“

bilyana

СОС даде „зелена светлина“ за теглене на 50 млн. евро заем от ЕИБ за ремонт на тротоари

Regiona

406 са новите случаи на COVID-19

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.