Обявиха конкурс за директор на благоевградското II ОУ „Димитър Благоев” и още …

Конкурси за директори на общо 13 училища в област Благоевград са обявени със заповед на началника на РУО Ивайло Златанов. Срокът за подаване на документи започна да тече от вчера /11.06./ и е до 13 юли включително.

В списъка са Началното училище „Св. Паисий Хилендарски” и Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско, ОбУ /обединеното училище/ в Дъбница, петричките СУ „Антон Попов” и III ОУ „Гоце Делчев”, СУ „Васил Левски” – Коларово, ОУ „Неофит Рилски” – Горно Драглище.

Конкурс е обявен и за благоевградското II ОУ „Димитър Благоев”, където след пенсионирането на дългогодишния директор Христо Манчев малко преди началото на тази учебна година за временно изпълняващ длъжността бе назначена дотогавашният зам. директор по учебната дейност Милена Ковачева.

Директори се търсят и за общо 5 училища в община Сандански, това са: I ОУ „Св. Климент Охридски”, II ОУ „Христо Смирненски”, IV ОУ „Св.св. Козма и Дамян”, Професионалната техническа гимназия и Началното училище в с. Поленица.

Сред изискванията са кандидатите да са с не по-малко от 5 години учителски стаж и да имат висше образование с ОКС /образователно-квалификационна степен/ „магистър” в съответното на длъжността професионално направление съгласно Класификатора на областите на висше образование, професионалните направления и професионалната квалификация, необходими за изпълнението на съответната длъжност.

Конкурсът ще се проведе на три етапа, включващи допускане по документи, писмен изпит – тест с 50 затворени въпроса, и интервю, при което комисия ще оценява педагогическите, управленските, социалните и граждански компетентности на допуснатите кандидати.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

В ситуация на криза! Царят на закуските Димитър Бакалов сви бизнеса си и съкрати 20 работници

vesito

COVID-19 напредва в Благоевград! Лекарка в лабораторията за PCR тестове в МБАЛ се разболя от преумора, управителят на онкоболницата д-р Г. Георгиев изрази готовност да се включи в екипа

vesito

РЗИ с актуална информация за новите случаи на коронавирус в област Благоевград

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.