Общински съвет- Перник смени шефовете на общинските дружества

Пет общински дружества в Перник са с нови шефове. На обявените конкурси за управители на „Градски транспорт – Перник“, „Дезинфекция“, „Детско и ученическо хранене“, „Жилфонд“ и „Общински гори – Перник“ са се явили само по един кандидат. Днес Общинският съвет в града ще гласува назначенията им.

В горещия стол на „Общински гори – Перник“ сяда Цеца Велинова. Изучавала е горско стопанство и озеленяване във Висшия лесотехнически университет – София.

Конкурсната комисия предлага за управител на „Жилфонд“ Станислава Стоянова-Тодорова, която през ноември 2019 г. бе назначена за вр. изп. длъжността управител на дружеството. На „Детско и ученическо хранене“ за управител комисията предлага Чавдар Гебов, който и досега го ръководеше. Конкурсната комисия за „Градски транспорт – Перник“ избра и предлага на общинските съветници да бъде утвърден Калоян Михайлов. Досега ръководител на предприятието бе Иван Идакиев. В стола на Мариана Ангелова в „Дезинфекция“ сяда Милена Миланова-Добринова, ако бъде утвърдена от Общинския съвет на заседанието днес.

Конкурсите бяха проведени в два етапа – защита на програма за развитие на дружеството и събеседване. Кметът на общината Станислав Владимиров трябва да сключи договори за управление с новите управител в срок от два месеца.

Източник:В.“Струма“

Свързани новини

Традиционна купа Пирин-Банско

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 12.10-16.10.2020 г.

bilyana

Бюджетното наследство на бившия кмет Георги Икономов – разоряващо за Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.