Община Струмяни взе участие в Десети юбилеен Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика – гр. Пловдив

Официално бе открит Десети юбилеен Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика – гр. Пловдив. Събитието се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Министерството на труда и социалната политика. Свой щанд на Изложението в палата № 11 на „Международен панаир“ – гр. Пловдив има и община Струмяни, представлявана от кмета на общината – г-н Емил Илиев и зам. кмет по хуманитарните дейности – г-ца Фиданка Котева.
Участието на община Струмяни е съвместно с община Берово, Република Северна Македония и нейните представители г-н Звонко Пекевски – кмет на община Берово и г-жа Наташа Каламадевска – служител към община Берово.
Сред официалните гости на форума са г-жа Илиана Йотова – Вицепрезидент на Република България, г-н Георги Гьоков – Министър на труда и социалната политика на България и г-н Никола Шмит – комисар за работни места и социални права в Европейската комисия. Всички те с голям интерес разгледаха щанда на Община Струмяни и община Берово.
През последното десетилетие Европейският форум се утвърди като мащабна социална платформа с модерна визия и иновативни изразни средства, която концентрира важни събития, знакови личности и значими теми, онагледяващи актуалните европейски и регионални тенденции в развитието на социалната и солидарна икономика. Съпътстващо събитие на десетото му издание е провеждането на кръгла маса на високо равнище с водеща тема „Справедлива, адекватна и трансформираща социална икономика“.

Свързани новини

Серия млади таланти ще покорят дневната сцена на Банско Джаз Фестивал

vesito

За наши може, за тези, които го избраха – не може! Томов разпореди: Децата на общинските служители да ходят на детска градина, а за жителите на община Благоевград няма място!

vesito

Бракониер би с тояга кметски наместник

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.