Община Сандански е одобрена за финансиране реконструкцията на пътя Катунци – Златолист

По предложение на кмета на Община Сандански – Атанас Стоянов, Правителството одобри финансирането на мащабния проект, в размер на 4 045 312.74 лв.

Инвестиционният проект предвижда основен и комплексен ремонт на пътния участък с дължина 6,8 км.

Неговото цялостно обновление е от изключителна важност и ще допринесе за развитието на ключовата туристическа дестинация, свързана с религиозния туризъм и житието на българската пророчица Преподобна Стойна.

За съжаление, пътят Катунци – Златолист от десетилетия е в тежко състояние и множеството посетители и туристи са изправени пред редица неудобства.

С реализацията на важния инфраструктурен проект, Община Сандански ще утвърди святото място около село Златолист като ключова дестинация за различните видове туризъм.

Същевременно Община Сандански внесе в Министерството на регионалното развитие и благоустройство и друг инвестиционен проект от изключително значение за развитието на град Сандански и туристическия му облик.

Това е пътният участък от възел „Сандански“ на Автомагистрала „Струма“ до входа на град Сандански /бул. „Европа“/.

Усилията и стремежът на Община Сандански са насочени към подобряване на прилежащаща техническа инфраструктура и чрез реализирането на подобни проекти да се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.

Свързани новини

Броим 17 лева за кг. агнешки бут в Благоевград

desi

Редно ли е? Томов уреди с асфалт улицата на зам. кметицата Василиса Павлова, няма да си чупи токчетата

vesito

Нов туристически портал на Община Банско

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.