Община Разлог проведе обществено обсъждане на План за интегрирано развитие за програмния период 2021- 2027 година

По време на срещата представители на Национално сдружение на общините в България представиха стратегическите цели, заложени в документа, определящ регионалното и пространствено развитие на общинската територията, обхващащи: развитие на местната икономика, насърчаване на предприемачеството и новациите чрез оползотворяване на специфичния местен потенциал, подобряване на жизнената среда и качеството на живот, предоставяни от компетентна и подготвена общинска администрация, както и постигане на екологосъобразно развитие на територията, чрез опазване на околната среда, развитие и модернизиране на техническата инфраструктура и реализиране на мерки за справяне с климатичните промени.
„Община Разлог определи основни приоритети за постигане на стратегическите цели за съответния програмен период, залагайки на развитие на благоприятна бизнес среда, привличане на нови инвеститори, иновации в предприемачеството, които да подпомогнат развитието на туризма и опазване на местното културно- историческо наследство. Продължаваме поетапно благоустрояване на град Разлог и населените места в състава на общината, подобряване развитието на екологосъобразна техническа инфраструктура, качеството на въздуха и енергийната ефективност, посредством облагородяване на обществените и публични пространства и осигуряване на качествени услуги.“, коментира Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог.
На днешното представяне на ПИРО-то на Община Разлог присъстваха кметове по населени места, директория на предприятия, служители на общинска администрация, заинтересовани граждани.
Следващите етапи на представяне на стратегически документ са разглеждане от Общински съвет, изпълнение, наблюдения и оценка.

Свързани новини

Спипаха пиян шофьор на автобус в Банско

vesito

„Great Wall“ горя в Пиринско

vesito

Силно земетресение в Гърция

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.