Община Разлог извършва почистване на река Конешица в село Баня.

Община Разлог извършва почистване на река Конешица и дере, вливащо се в нея, с ефективна собствена техника, позволяваща качественото премахване на дървесна и храстовидна растителност.
По време на почистването зам.- кметът на община Разлог Иван Гюров и кметът на село Баня Магда Първанова извършиха оглед на дейностите и обсъдиха планове за подобряване състоянието на речните корита в селото.
В бъдеще Общината предвижда изграждане на повдигнат мост при водоема и подпорни стени на места, където водите има опасност да излязат от речните корита. През следващите седмици предстои почистване на река Малка Глазне в село Баня и продължаване изграждането на подпорни стени на Бела река, в граничните точки на град Разлог. Общината очаква и финансиране за довършване цялостно почистване на река Златарица в село Елешница.
Припомняме, че вследствие на проливни дъждове през декември 2021 година, няколко къщи, намиращи се на ул. „Тридесет и втора“, както и цели улици в Баня бяха наводнение. Община Разлог предприе необходимите действия, с цел намаляване рисковете от водни бедствия в населените места, тъй като измененията в климата, с чести обилни валежи, дават предпоставка за повече такива ситуации.

Свързани новини

Емоционално и тържествено благоевградската общественост отбеляза 3 март

vesito

Първо в ИА „Региона“! Насрочиха делото на полукмета Томов за 1-ви февруари!

bilyana

Арестуваха 18-годишен и 25-годишен от Благоевград за притежаване на наркотици

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.