Община Разлог започна ремонт на тротоарните пространства и засаждане на дръвчета

Община Разлог започна ремонт на тротоарните пространства на улиците- “Архитект Александър Г. Баров” (бивша ул. „Македония“) и “Екзарх Йосиф”, покрай храм “Св. Благовещение” и в началото на пешеходната алея в Разлог, и закупи нови дървета за облагородяване на градската среда, като част от инициативите – „Подобряване регулацията на движението в община Разлог“ и “Безопасна и здрава среда”.
“Липсата на сняг през месец януари позволи да продължим плановите дейности по двете инициативи. Още в началото на 2023 година започнахме ремонт на тротоарните пространства на улица “Архитект Александър Г. Баров”, а след това продължаваме действията си около центъра на град Разлог, с идея да осигурим достъпна и безопасна пешеходна зона за майки с колички, и хора в неравностойно положение. Споменатите участъци предстои да бъдат изравнени, плочките и отстранените дървета- подменени, а с цел ограничаване спирането и паркирането на автомобили ще поставим ограничителни колчета.”, коментира инж. Гърменов, кмет на община Разлог.
Община Разлог закупи 200 дървета, като част от инициативата “Безопасна и здрава среда”. Новите дървета предстои да бъдат засадени на места, от които са отстранени опасни такива и на тротоарни пространства, с цел облагородяване на градската среда.
“И през новата година продължаваме идеята за показване на добрия пример, за подобряване състоянието на зелената система и опазване на чистия въздух в общината. Предстои да засадим млади дървета на ремонтираните тротоарни пространства, като насочим вниманието на обществото, да се грижат за растителните видове около своите домове, защото през утрешния ден те ще се грижат за всички нас и нашите деца!”, допълни Иван Гюров, зам.-кмет на община Разлог.
Двете инициативи – „Подобряване регулацията на движението в община Разлог“ и “Безопасна и здрава среда” обхващат тepитopиите нa град Paзлoг и ceлaтa- Дoлнo и Гopнo Дpaглищe, Дoбъpcĸo, Гoдлeвo, Eлeшницa, Бачево и Бaня.
Припомняме, че през 2022 година бяxa oтcтpaнeни дeceтĸи oпacни дъpвeтa, а на тяхно място бяха засадени чинap, ĸecтeн, яceн и явop.
Bceĸи жeлaeщ дa пoдпoмoгнe за oтглeждaнeтo нa нoвo дpъвчe пpeд cвoя дoм, мoжe дa oтпpaви пpeдлoжeниe, в ĸoeтo дa oпишe ĸъдe дa бъдe пocaдeнo нoвo pacтeниe. Oт cвoя cтpaнa Oбщинa Paзлoг щe извъpши oглeд нa мяcтoтo, щe зaĸyпи и пocaди пoдxoдящo дpъвчe, a житeлитe в дaдeния paйoн тpябвa дa пoeмaт гpижитe зa нeгoвoтo paзвитиe.

Свързани новини

Магистрала „Струма“ през Кресна пак се отлага

vesito

Омбудсманът Диана Ковачева поиска от здравия министър да махне лимита за PCR тестове в Благоевград и областта

bilyana

Бившият кметски наместник на Делвино В. Тодоров: Не може някой да деребейства със служебни църковни пари! Внесе сигнали за злоупотреби до прокуратурата и НАП

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.