Община Разлог започна проектирането на новия парк за развлечение и почивка, с работно име – парк “Разлог”

Идеята за новата атракция е насочена към изграждането на място за отдих и почивка, в максимално запазена естествена среда.
Първоначалните проектни дейности, които предстои да се реализират на площ от 40 дка, в местност “Саровица”, обхващат обособяването на свободни зони за групови занимания, пикник и спорт, различни атракциони за деца и възрастни, част от които дълга пързалка. Съоръженията на обособените места за различни видове интереси ще бъдат изградени от естествени материали – дърво и камък, между естествено залесената борова гора, с идея за максимално запазване близостта на природата.
Между запазената растителност, няколко десетилетия поред, е предвидено изграждането на въжен мост и обособяването на зоокът, с различни видове животни. (вж. схемата)
Припомняме, че паркът ще бъде изграден поетапно, като част от атракционите ще бъдат отворени още през следващите месеци.
Във връзка с постъпили предложения от жители на град Разлог, свързани с визията на парка, Община Разлог остава отворена за още идеи за финалното работно проектиране, както и за оригинално име, до края на месец февруари.
Няма налично описание на снимката.

Свързани новини

Важно за жителите на община Кресна!

vesito

За по-високи заплати! Медиците от МБАЛ – Благоевград започват протести

vesito

Мъж припадна пред изборна секция и почина

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.