Община Разлог закупи нов сметосъбиращ камион за отпадъци на общинска фирма “Благоустройство и чистота”

Кметът на община Разлог инж. Гърменов и Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог, присъстваха на демонстративна експлоатация на новата машина.
“Община Разлог върви по прав път за подобряване качеството на предлаганите услуги, чрез инвестиране в нова подобрена техника. Поради тази причина закупихме и чисто нов автомобил за събиране на отпадъци. При финансова възможност, планираме и закупуване на още един такъв и през следващата година. Намеренията ни са насочени освен към качествено предоставяне на услугата, така и към осигуряване на още работни места.”, коментира инж. Гърменов, кмет на община Разлог.
“През 2019-та година Община Разлог премина към собствена сметосъбираща фирма, която доказа своята ефективност във времето. За този период от няколко години, успяхме да предложим най- евтиния начин на жители и гости на общината за навременно събиране на битовите отпадъци. Със закупуването на новата техника, целим да облекчим графиците за превозване на боклук до депото и същевременно да обхванем разрастващите се крайни райони на общината.”, допълни зам.- кметът Иван Гюров.
По време на визитата си, двамата извършиха и оглед на строителните дейности, свързани с изграждането на сепарираща система за отпадъци на територията на Регионално депо- Разлог.

Свързани новини

Лятна академия за децата на община Струмяни!

vesito

Установени са нови нарушения, допуснати от предишното ръководство на СБАЛО „Св. Мина“ и липса на над 200 хиляди лева

vesito

30 години Натура 2000 и Програма  LIFE. ЮЗДП отбелязва годишнините с множество инициативи.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.