Община Петрич с награда по случай Световния ден на туризма

Община Петрич с награда по случай Световния ден на туризма
На тържествена церемония в Министерство на туризма бяха връчени годишните награди на списание „Дестинация България“.
Община Петрич беше отличена с наградата „Прилагане на добри практики за устойчив растеж на
туризма в общината“.
Отличени бяха също фирми, мениджъри, инвеститори и водещи туристически организации, работещи за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.
Това е поредното отличие, което се връчва на Петрич в сферата на туризма през последните години. Съвместно ще продължим по пътя за утвърждаване на общината като целогодишна предпочитана дестинация.
Световният ден на туризма – 27 септември се чества от 1980 година насам, като датата отбелязва годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм през 1970 г. Световният ден на туризма през 2023г. е призив за действие към международната общност, правителствата, многостранните финансови институции, партньорите за развитие и инвеститорите от частния сектор да се обединят около нова стратегия за инвестиции в туризма.

Свързани новини

Деца и възрастни в Гърмен, Белица, Гоце Делчев обединени в помощ на млада жена от с. Брезница, събират до последно 16 000 евро за операцията й в четвъртък

vesito

Банско почете с венци и цветя държавническия акт на предците ни

vesito

Бюджетното наследство на бившия кмет Георги Икономов – разоряващо за Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.