Община Варна печели само от гробищата

Всички общински дружества във Варна са на загуба, с изключение на общинското предприятие „Обреди“, което притежава всички гробища в града. Тези данни бяха съобщени на общинските съветници в сряда, предаде БНР.

За миналата година „Обреди“ отчита положителен финансов резултат от 143 хил. лв и то заради погребенията.

„Общинска фирма “Обреди” ЕООД – Варна е в услуга на гражданите в най-щастливите и най-тъжни за тях моменти“, гласи слоганът на дружеството.

Фирмата управлява всички гробища на Варна и единствена разполага с картотека на гробните места в тях. Едновременно с това се занимава и със сватбите, но в пандемията те не са доходен бизнес.

Запазвайки тенденцията от предходни периоди, печалбата на „Обреди“ се генерира основно от траурната дейност, при която има увеличение на постъпленията с 14%. Заради по-малкото сключени бракове приходите от това перо са намалели с 13%.

Всички други общински дружества губят пари, включително “Пазари“, което заисва загуба от 186 000 лв.

Най-голяма е загубата на „Градски транспорт“, който е превозил 7 милиона души по-малко през миналата година, което е спад с общо с 30%. Финансовата загуба е 2.2 милиона лева.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

42 нови случая на коронавирус в Благоевградска област

vesito

Трамвай блъсна и уби жена в София

bilyana

/Видео/ Трогателно: Момче получи подарък кученце от покойния си баща

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.