Община Благоевград плаща близо 200 бона за бездомните кучета, а центърът гъмжи от четириноги …

Благоевградчанката Илияна Балева за четвърта поредна година ще бъде ангажирана със залавянето на бездомните кучета в областния център на Пиринско, медицинското им обслужване и настаняването им в приюта край с Мощанец. Фирмата й „Бали Ко“ ЕООД , чиято регистрация е в София, бе поканена от общината да представи оферта за извършване на услугата, след като по-рано през годината бе прекратена обявена обществена поръчка, тъй като  и двамата участници – „Бали Ко“ ЕООД и „ГИВ 2021“ ЕООД на Георги Ценев, със седалище в Кочериново, бяха отстранени с мотив, че предложенията им не отговарят на изискванията на възложителя.

Ценовата оферта на „Бали Ко“, отворена вчера, е 160 000 лв., точно колкото бе прогнозната стойност, посочена от общината, и се отнася за период от 1 г. Комплекса от ангажименти за едно бездомно куче „Бали Ко“ ще извършва срещу 172,80 лв. с ДДС, като в тази цена влизат 63,60 лв. за залавяне, 72,96 лв. за кастрация на куче, маркирането е 15,36 лв., цената на ваксинация и на обезпаразитяване е по 4,32 лв., храната на ден с ДДС е 3,12 лв., евтаназията струва 6 лв., а събирането на умряло куче и извозването му до екарисаж става срещу 3,12 лв.

Източник: В.“Струма“

 

Свързани новини

ФК Пирин се разделя с 10 състезатели

vesito

Трамвай помете автомобил с благоевградска регистрация, няма пострадали

bilyana

Вандали в действие! Счупиха стъклата на „Пежо“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.