Община Благоевград обнови детските площадки в ДЯ №5 „Конче вихрогонче“

Община Благоевград обнови детските площадки в ДЯ №5 „Конче вихрогонче“, кметът Илко Стоянов се увери в отличните условия за игра на малчуганите
Площадките в дворното пространство на Детска ясла №5 „Конче вихрогонче“ вече са напълно преобразени и отговарят на всички стандарти за безопасна игра.
За да провери резултатите от извършените дейности, кметът на Благоевград Илко Стоянов посети детското заведение. Той бе посрещнат от децата и персонала с питка, както и със специално подготвена музикална програма.
Изцяло обновените зони за игра са с 850 кв.м площ. Те са ситуирани на същите места, но са организирани по съвсем нов начин. Основната входна алея е запазена, но от нея са обособени допълнителни достъпи до отделните площадки за всяка една от групите в детската ясла.
Всеки кът разполага с пясъчник, противоударна настилка, на която са монтирани – пързалки за деца (до 3 години), люлки клатушки и др.
За да се осигури повече място за игри на децата са премахнати всички стари живи плетове в двора на ДЯ “Конче вихрогонче“.
Има поставени нови пейки, боядисани в различни цветове.
След ремонтите дейности са запазени и всички дървета, но с цел засенчване на площадките е засадена и нова растителност.
Община Благоевград обнови и детска площадка в жк. „Запад“, където има поставени нови съоръжения.
С поетапното ремонтиране на кътовете за игра в Благоевград кметският екип се стреми да създаде една по-безопасна и приветлива среда за отглеждане на децата в областния център.
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с 4 души, дете, спално облекло и болница
Може да бъде изображение с 5 души и усмихнати хора
Може да бъде изображение с 5 души и бебе
Може да бъде изображение с 2 души и дете
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение

Свързани новини

Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста

vesito

Нов кабинет по информационни технологии откриха в Спортно училище „Пейо Яворов“- Сандански

vesito

Оставки валят в общината в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.