Община Благоевград монтира люлка за деца в неравностойно положение

Община Благоевград монтира люлка за деца в неравностойно положение, съоръжението е дарение от българската общност в Страсбург.
Комбинирана люлка тип „везна“ е поставена на детската площадка пред НАП – Благоевград. Съоръжението е дарение от българската общност в Страсбург в рамките на кампания „Да играем заедно“, организирана по проект „Различните деца на България“. То е предназначено за деца със специфични потребности, като от едната му страна представлява платформа за инвалидни колички, а от другата има места за връстници на малчуганите в неравностойно положение.
За да бъде безопасна за ползване Община Благоевград положи под съоръжението и висококачествена ударопоглъщаща настилка.
Детската площадка пред НАП е сред най-предпочитаните кътове за игра от децата, което дава възможност за споделена игра на малчуганите.
В същото време продължават дейностите по обновяване на детски площадки на различни места в областния център.
Община Благоевград апелира за отговорно отношение и опазване на съоръженията!
При забелязване на нередности сигнали могат да бъдат подавани на дежурните денонощни телефонни линии – 073/88 44 34 и 073/88 44 06.

Свързани новини

Туристическият бранш в Сандански с ултиматум до премиера и президента: Премахнете PCR за влизане в България, или излизаме на протест

vesito

Сигнал за системен тормоз на дете в детска градина в Благоевград

vesito

Няколко улици в Благоевград с промяна на движението

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.