Община Благоевград закупува нов автомобил по проект за доставка на храна до потребители на социални услуги

Нов лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на Домашен социален патронаж и до жителите, които ежедневно получават топъл обяд по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс, ще бъде закупен от Община Благоевград.
Осигуряването превозното средство ще повиши качеството на две от най-търсените социални услуги. Общият им капацитет е 490 ползватели, като по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. ежедневно с топъл безплатен обяд се подпомагат 180 жители на общината, които не са в състояние сами или с помощта на своите близки да си осигуряват такъв.
Автомобилът ще бъде закупен по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в Община Благоевград“ по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.
Стойността на спечеления проект е на стойност 45 000 лв.
Договорът за финансиране бе подписан в края на м. януари 2023 г, като срокът за изпълнение е 9 месеца.
*Сн. 2: Илюстративна

Свързани новини

Времето: Затопля се в Благоевград

vesito

Последователно – продължават дейностите на стадион „Цар Самуил“ в Петрич

vesito

Поставиха осветление на участък при ул. „Трети март“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.