Община Банско: Среща на общинското ръководство с институциите, отговорни за реда, сигурността и безопасността на населението

Кметът Стойчо Баненски свика среща с представители на институциите, работещи на територията на община Банско – Полиция, ПБЗН, ПСС, Спешен център, Горски стопанства Места, Добринище и Елешница, ВиК, „Юлен“АД, НП“Пирин“, както и зам.-кмет Сашка Въчкова, секретаря Иван Докторов и началници на общински структури.
Поводът за срещата бе създаване на работеща система за комуникация, координиране и съвместни действия при възникнали ситуации, бедствия и аварии, както и за превантивни действия при очаквано усложнение на обстановката. Целта е да се гарантира реда, сигурността, безопасността и спокойствието на жителите и гостите на общината.
Община Банско е пред прага на активния зимен туристически сезон, когато се очакват стотици хиляди гости и мерките за подобрена връзка и комуникация в реално време между всички институции, общината и кметствата са неотложни, бе подчертано в дискусията.
Участниците в срещата информираха общинското ръководство за направената подготовка за зимата и споделиха проблемите, за решаването на които е необходимо съдействие от Общината или нейното посредничество на национално ниво. Всички институции имат готовност за сезона с техническа и материална обезпеченост, както и с планове за работа в аварийни ситуации, докладваха представителите им.
Кметът Стойчо Баненски ще свиква срещи в този състав регулярно през цялата година, за да се сведе до минимум риска от кризисни ситуации.

Свързани новини

Дупница почете 187 годишнината от рождението на Апостола на свободата

vesito

Обществеността на Гоце Делчев отбеляза 121 години от гибелта на патрона на града

vesito

Вътрешното отделение на МБАЛ Благоевград препълнено с пациенти с вирусни инфекции

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.