Община Банско спечели приза за прозрачност сред всички 563 администрации в страната

Община Банскоспечели приза за прозрачност сред всички 563 администрации в България. Това стана ясно на годишната пресконференция на неправителствената организация „Програма достъп до информация“, на която бяха представени резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, рейтингите на активната прозрачност за 2022 и Картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините.

В периода 1 април – 10 юни 2022 година „Програма Достъп до информация“ прегледа и оцени интернет страниците на административните структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по ЗДОИ и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

 

Свързани новини

Архитект Костадин Сандев с отличие от президента

vesito

Община Гоце Делчев организира публично обсъждане на Проект за бюджет за 2024 г.

vesito

95 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.