Община Банско получи приз „Аз гарантирам щастливо детство”

Община Банско получи Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство” на Държавната агенция за закрила на детето. Наградите се раздават за трета поредна година в четири категории – устойчиво развитие, успешна промяна, значима иновация и значимо партньорство.
Община Банско взе приза в категория „Значима иновация”. Наградата беше връчена на кмета Иван Кадев и зам.-кмета Костадин Атанасов от председателя на ДАЗД Елеонора Лилова.
Банско печели наградата на Агенцията за организираната от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМН/ лятна програма за децата през 2020 година. Новото в програмата, за което община Банско беше номинирана, е включването на деца от ромски произход и потребители на социални услуги от Дневния център за деца с увреждания и от Защитените жилища.
Организирането на разнообразни дейности при спазване на противоепидемичните мерки беше предизвикателство, с което МКБППМН се справи отлично в сътрудничество с Музеен комплекс Банско, РУ на МВР, Планинската спасителна служба и читалище „Никола Вапцаров”.
Създадените добри традиции през последните три години ще бъдат продължени с лятна програма за всички деца от община Банско и през Лято`2021.

Свързани новини

Сигнал до МВР: Чалга певец от Сандански се издържа със сводничество!

vyara

Септември Симитли спря тренировките

vyara

Фолклорна група “Германея“ специален гост за 90-годишния юбилей на дядо Николай в…

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.