ОБЩИНА БАНСКО ИЗПЪЛНЯВА ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА ЗА 2022

В интензивен ход е изпълнението на общинската инвестиционна програма за рехабилитиране на уличната мрежа в гр.Банско, гр.Добринище и селата Кремен и Обидим, и подобряване на инфраструктурата в промишлените зони на общинския център. Работи се по смяна на тротоарните настилки и бордюри, ремонт и полагане на изцяло нова асфалтовата настилка.
В напреднал етап е ремонтът на поликлиниката в Банско. Улиците в зона Мешинка вече са завършени, работи се по тези в Забиница. Изпълняват се дейностите от втория етап на реконструкцията на ул.“Тодор Каблешков“. В различни фази са ремонтите по улиците „Неофит Рилски“, „5-ти Октомври“, „Бяло море“, „Иван Михайлов“, „Търново“, „Христо Чернопеев“ и „Шинова ела“.
Започна и изпълнението на проекта за укрепване на коритото на река Глазне в Банско, южно от моста на ул. „Найден Геров“ до водослива на реките Демянишка и Бъндеришка.
В Добринище са изпълнени или са в процес на завършване ремонтите на покрива на училището, и по улиците „Александър Стамболийски“, „Паисий“, „Ленин“, „Самуил“ и „Шипка“.
Предстои ремонт на улици в с. Гостун и с. Осеново.
Реализирането на общинската инвестиционна програма ще продължи и в следващите месеци, докато метеорологичните условия позволяват работа на открито.
Въпреки че сме в последните дни на астрономическото лято, вече започна подготовката за предстоящия зимен сезон.

Свързани новини

Експерти представиха в Благоевград новия подход за интегрирани териториални инвестиции

vesito

Тематични етно събития на занаятите в Банско

vesito

Предстои захлаждане с валежи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.