ОбС реши: С 20 % се намаляват базисните наемни цени на закрития пазар в Благоевград

С 20 % ше бъдат намалени базисните наемни цени на закрития пазар в Благоевград. Това решиха днес на заседание общинските съветници в Благоевград. От комисията по икономика имаше предложение да бъдат намалени с 30 %, но предложението им не се прие.

Управителят на „Пазари“ Юри Воев обясни, че искането на търговците е цените да бъдат намалени с 20%. Той се аргументира, че всяка фирма плаща за охрана, консумативи.

След дълги дебати местните парламентаристи отложиха за следваща сесия решението си за концесията за аквапарка.Основната причина за това бе концесионерът да не може да осъди общината.Казусът е изключително сложен и ще се решава на следващо заседание на местния парламент.

Съветниците приеха решение за предоставяне под наем общински нежилищен имот – частна общинска собственост на Сдружение „Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи“ – Регионална колегия – Благоевград.

Общински съвет Благоевград даде съгласие  за разрешаване изработване на Подробен устройствен план (ПУП) за промяна предназначението от „за училище“ в „за училище и физкултурен салон“ и предвиждане на петно за физкултурен салон към НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, при спазване на устройствена зона и устройствени показатели.

 

 

 

 

Свързани новини

Работна среща на ръководството на община Банско с туристическия бизнес

vesito

Съдия в Окръжен съд – Благоевград е починал от коронавирус

vesito

На ГКПП „Кулата“: Провериха над 100 души за коронавирус

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.