ОбС реши: Кметът Румен Томов гласува “въздържал се” за излизането на Струмяни и Петрич от ВиК Асоциацията

Местните парламентаристи в Благоевград упълномощиха кмета Румен Томов да гласува “въздържал се” за излизането на общините Струмяни и Петрич от ВиК Асоциацията на насроченото в четвъртък общо събрание на асоциацията.Това беше решено с 29 гласа“за“, 1 „против“ и 3 „въздържал се“.

Предложенията как да гласува представителят на общината бяха две, като другото бе за гласуване със “за” по всички точки, включващи и отчета на работата на ВиК асоциацията през изминалата година.Такова бе предложението на общинската комисия по бюджет и финанси, което обаче не беше прието.

Преди гласуването думата взе съветничката Гергана Янчева,която обясни,че участието на представителя трябва да защити интереса на община Благоевград и помоли да се даде отговор на въпросите и.Тя се поинтересува решението дали ще доведе до промяна на инвестиционната програма и ВиК услугите.

Съветниците разрешиха изказване на директорката на ВиК Благоевград Росица Димитрова,която отправи апел да не пристъпват към взимане на неинформирано решение и подчерта,че е важно община Благоевград да остане във ВиК Асоциацията.

Росица Димитрова обясни,че  159 милиона лева са необходими само на община Петрич за подобряване на ВиК мрежата,  за Благоевград са нужни 200 милиона, а за цялата област над 900 милиона лева. Според нея, е невъзможно  общините сами да осигурят този финансов ресурс.

 

Свързани новини

Благоевградчанин в мозъчна смърт спаси живота на други двама мъже

vesito

Осигуряват безплатни автобуси на Черешова задушница

vesito

Жители на Благоевград искат референдум дали да има черква на пазара

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.