ОбС отхвърли предложението за поемане на дълг от 17,5 млн. лв. за парк “Бачиново”

С 18 гласа за, 16 против и 4 въздържали се местният парламент на Благоевград отхвърли искането на кмета Илко Стоянов за поемане на дълг от 17,5 милиона лева за подновяване на парк “Бачиново” и плажа. Близо два часа продължи дискусията, в която се включиха с изказвания много граждани.

На редовното заседание днес местните парламентаристи приеха предложението за прекратяване на Договор за възлагане на управлението на „Благоевград инвест 2016“ ЕООД Благоевград. За временно изпълняващ длъжността управител бе определен Любомир Харалампиев за срок до провеждане на конкурс.

Единодушно с 35 гласа „За“ общинските съветници приеха предложението на Лина Ангелова – Директор на Камерна опера Благоевград, Колектива на Камерна опера Благоевград за присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на академик Пламен Карталов.

Приети бяха и предложенията, относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на община Благоевград и отпускане на еднократна финансова помощ на граждани, подали съответните заявления, във връзка с Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявленията за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Общината.

Общинските съветници приеха предложение, с което магистър-фармацевтът Елица Петрова е избрана за представител на община Благоевград за участие в комисия за изработване на областна аптечна карта.

Местния парламент гласува с 34 „ЗА“ заявяване членство на Доброволното формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ при община Благоевград в Националната Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ).

Свързани новини

Министрите от ГЕРБ ще напуснат временно парламента

vesito

Взломна кражба в жилище в Благоевград

vesito

/Видео/ Без пилот! Томов управлява община Благоевград на самотек, благоевградчанка го пита: Имаш ли програма, той мълчи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.