ОбС дава 15 дни на Томов да отговори за застрояването на зелените площи

Председателят на ОбС- Благоевград Андон Тодоров изпрати днес писмо с важни въпроси до кмета и председателя на комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване,екология и транспорт в ОбС Кирил Илиев. То е свързано с незабавно изпълнение на решение № 167 по протокол № 9 от заседание на ОбС – Благоевград, проведено на 29. 05.2020г. С него се налага мораториум на строителството върху зелени площи в областния център.

Уведомлението идва след вчерашното решение на Върховен административен съд, който потвърди ограничителната мярка, взета от местния парламент, и отхвърли жалбата на „Универсал строй консулт” ООД. Това е дружеството, което искаше да построи комплекс за релакс и спорт на кортовете край парк „Бачиново”.

Ето какво пише в писмото:

Уважаеми господин кмет уведомяваме ви, че с определение № 12687 / 14.10.2020г. на Върховния административен съд решение № 167 по протокол № 9 от заседание на ОбС – Благоевград проведено на 29.05.2020г. е влязло в сила. В срок до 15 дни следва да отговорите на следните въпроси свързани с изпълнение решението на общински съвет:

– изготвен ли е списък на всички спорни имоти които към момента се ползват като зелени площи паркове алеи паркинги и прочие, но по с и предназначение за строителство, за което към момента няма одобрени подробни устройствени планове в землището на община Благоевград, както и списък на имотите и местностите находящи се в землищата на селата в общината, които следва да бъдат обхванати от промени в купа с цел разширяване на зоните около тях.

По изпълнение на 1. и 3. от решение № 167 по протокол №9 от заседание на ОбС – Благоевград проведено на 29.05.2020г. да ни представите доказателства по предприетите действия към днешна дата.

Ако в срок до 15 дни в деловодството на ОБС – Благоевград, не бъде внесен отговор какви мерки са предприети по изпълнение на Решени № 167 по Протокол № 9 от заседание на ОбС, Ви уведомявам, че ще бъде сезирана Специализирана Прокуратура.

Към писмото са приложени решение № 167 по Протокол №9 от заседание на Общински съвет Благоевград, проведено на 29.05.2020г.,както и Определение № 12687, София , 14.10. 2020г. на Върховен административен съд.

Свързани новини

Тъжна вест! На 53 години си отиде от този свят поетеса от Благоевград

vesito

ВАС възобнови делото за отстраняването на Томов без право на обжалване

vesito

Мъж намери начин да си докара доходи, но не му се получи

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.