Обвиняем за смъртта на брат си в с. Покровник е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 58-годишния С.В. за извършено от него убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Обвиняемият С.В. живеел с брат си Й.В. в наследствена къща в махала „Влаховци“ в района на с. Покровник, област Благоевград. Двамата се занимавали с животновъдство. Често употребявали алкохол и понякога помежду им възниквали спречквания.

На 01.05.2021 г. С.В. се събудил около 6 часа и излязъл навън. В двора видял брат си, който вече бил пиян, след като намерил и изпил скритата в мазето ракия.

Обвиняемият се ядосал, защото им предстояла работа с животните. Скарал се на брат си за това, че се е напил. Й.В. му отвърнал с ругатни и заплахи, като посегнал към него с тояга.

Тогава С.В. взел друга голяма дървена тояга и с две ръце ударил брат си по главата. Пострадалият залитнал и паднал на земята. Опитал да се изправи, но не успял. Обвиняемият му нанесъл втори удар на същото място. Й.В. станал и се отдалечил. От главата му течала кръв.

Обвиняемият С.В. не се поинтересувал за състоянието на брат си. Изкарал стадото с овцете на паша. Прибрал се в къщата късно вечерта. Легнал да спи без да потърси Й.В., въпреки че бил забелязал следи от кръв на възглавницата.

На сутринта открил брат си, лежащ с лице към земята, на улицата пред къщата им. Пострадалият показвал слаби признаци за живот, опитвал се да говори, но неразбираемо. Обвиняемият се обадил на сестра си, като й съобщил, че Й.В. е паднал от зид и я помолил да извика спешна медицинска помощ.

На място пристигнал братовчедът им, а впоследствие кметът на с. Покровник и полицейските служители. Пред тях С.В. разказал за случилото се между него и Й.В.

Мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем за умишлено умъртвяване на брат си. Смъртта на Й.В. се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, вследствие на установената черепно и гръбначно-мозъчна травма.

Понастоящем обвиняемият С.В. е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ в затвора в гр. Бобов дол. Предстои делото срещу него да продължи в съда.

Свързани новини

68-годишен зъботехник от Разлог загуби битката с коронавируса

bilyana

Александър Мацурев разясни на местни хора от Кремен, Обидим и Гостун за мерките и механизмите за подкрепа, свързани с възстановяването от ковидкризата

vesito

Деветокласничката от Банско получи високи оценки за таланта и упорития си труд в изкуството и науката

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.