Нов съдебен спор: Брад Пит отново заведе дело срещу Анджелина Джоли, този път за умишлено накърняване на репутацията

След продажбата на винените им имоти, Брад Пит реши да заведе дело срещу бившата си съпруга Анджелина Джоли. Правната битка далеч не е приключила. През 2016 г., след дванадесет години съвместен живот и две години брак, Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха. В продължение на доста години бившите съпрузи се борят в съда за попечителството над шестте си деца. Шест години по-късно съвсем различен спор е на път да ги изправи отново пред съда, съобщи БГНЕС.

През 2008 г. двойката купува Château de Miraval – винарско имение в Южна Франция, където през 2014 г. си казаха „да“. 47-годишната актриса реши да продаде акциите на бившия си съпруг на Tenute Del Mondo – компания, собственост на производителя на водка Юрий Шефлер. Проблемът е, че според 58-годишния актьор, който е много привързан към имението и производството на вино, бившата му съпруга е направила това без неговото съгласие. Съдебните процедури бяха споменати в пресата през февруари миналата година и накрая Брад Пит реши да съди майката на децата си.

Според съдебните документи, подадени на 3 юни в окръжния съд на Лос Анджелис, Брад Пит твърди, че Джоли умишлено се е опитала да му „навреди, като е продала акциите му във винарската компания. В тях се казва също, че двамата са се съгласили никога да не продават съответните си дялове без съгласието на другия и че тя „никога не би допринесла за успеха на Miraval“.

От своя страна адвокатите на Брад Пит се стремят да изтъкнат „страстта“ на актьора към винарната, както и упоритата му работа, благодарение на която компанията е станала един от „най-известните производители на вино розе в света“. Звездата от „Боен клуб“ и неговият юридически екип също критикуват Tenute Del Mondo за съмнителните ѝ практики. Те твърдят, че Юрий Шефлър се опитва да се сдобие с „поверителна и защитена информация в полза на конкурентната си компания“ и да прилага „ожесточени бизнес тактики“, които застрашават „репутацията на марката, която Брад Пит е изградил толкова внимателно“.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Тези хора не могат да пипнат COVID-19

Regiona

Мъжките лъжи, на които да не вярваш повече!

Regiona

Нагла свекърва съсипа сватбата на сина си

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.